Vårdfilosofi

Vårdfilosofi – Kvalitet i livet

Kvalitet i livet

För medlemmarna i S.D.E. är det viktigt att varje människa behandlas utifrån sina specifika behov och med utgångspunktfrån sin aktuella livssituation. Alla skall ha rätt till ett värdigt liv och ett gott bemötande.

 

Humanistisk människosyn

Målet är högsta möjliga livskvalitet. Vård och omsorg skall grundas på en humanistisk människosyn, som innebär att alla människor är unika och har lika värde. Människan är ande, kropp och själ. Människan är också en självständig individ med integritet, fantasi och frihet och förmåga att skapa och ta ansvar. Vården sker i en humanistisk tradition och utgår från kunskap och erfarenhet.

 

Värdigt liv och ett gott bemötande

Varje människa skall behandlas utifrån sina specifika behov och med utgångspunkt från sin aktuella livssituation. Insatserna skall präglas av en helhetssyn. Alla skall ha rätt till ett värdigt liv och ett gott bemötande, vilket innebär respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Att möta en person som är beroende av hjälp när det gäller att klara vardagliga behov, som att äta, tvätta sig, klä sig, sköta hygien osv ställer stora krav. En vårdare måste kunna lyssna, se behoven, ha ett genuint intresse, visa respekt, känslighet och omtanke.

 

Nära relation till de boende och till deras anhöriga

Vi har som mål att bygga en nära relation till de boende och deras anhöriga. En viktig del i arbetet är att upprätta goda relationer mellan personalen, de boende och deras anhöriga. En god relation med de anhöriga ökar möjligheterna att se till de boendes unika förmågor, behov och önskningar.

 

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close